Denice Zwiers

Mijn passie ligt in het visueel maken van verhalen en concepten met gebruik van production design.

Tijdens mijn studie audiovisual design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam heb ik een combinatie van mijn eerdere studies in film en ruimtelijk ontwerp kunnen vinden in production design voor film.

Door onderzoek en ervaringen in het art department heb ik een interesse ontwikkeld in subtext geven aan scenes door middel van props. Mijn fascinatie ligt in het maken en aanpassen van props waardoor ze perfect in de stijl, periode of kleurenpalet passen en zo een toevoeging zijn aan het verhaal. 

Daarnaast werk ik mijn eigen concepten uit met gebruik van film en fotografie.

Ik ben opgegroeid in Overijssel en heb via een MBO opleiding aan het Cibap in Zwolle mijn interesse ontwikkelt in vormgeving.
Mijn verdieping heb ik vervolgens gevonden door een opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam waar ik in 2018 cum laude ben afgestudeerd met een Bachelor of Arts.

Mijn passie

Mijn passie ligt in het visueel maken van verhalen en concepten met gebruik van production design. Dit doe ik vanuit twee disciplines namelijk door te werken in het art department en als ontwerper.

In het art department vervul ik meerdere taken, meestal als production designer, art director, setdresser of rekwisiteur. Mijn passie voor het vertellen van een verhaal voer ik door in de props, want, een prop doet zijn werk pas goed wanneer hij onopgemerkt blijft. Dat is de kracht van Production Design.

Als ontwerper verdiep ik mij graag in sociaal en maatschappelijke onderwerpen. Hieruit komen vaak samenwerkingen voort met andere makers. Mijn doel is om met de kracht van production design een verhaal te vertellen, hoe groots of klein die ook moge zijn.

CV
error: