Denice Zwiers

Mijn passie ligt in het visueel maken van verhalen en concepten met gebruik van production design.

Tijdens mijn studie audiovisual design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam heb ik een combinatie van mijn eerdere studies in film en ruimtelijk ontwerp kunnen vinden in production design voor film.

Door onderzoek en ervaringen in het art department heb ik een interesse ontwikkeld in subtext geven aan scenes door middel van props. Mijn fascinatie ligt in het maken en aanpassen van props waardoor ze perfect in de stijl, periode of kleurenpalet passen. 

Daarnaast werk ik mijn eigen concepten uit met gebruik van fotografie en grafisch ontwerp.

Ik ben opgegroeid in Overijssel en heb via een MBO opleiding op het Cibap in Zwolle mijn interesse ontwikkelt in vormgeving. Na het behalen van dit diploma miste ik nog een diepere context aan mijn ontwerpen en ben daarvoor naar het HBO gegaan in Rotterdam, namelijk De Willem de Kooning Academie waar ik in 2018 cum laude ben afgestudeerd met een Bachelor of Arts.

Mijn passie

Mijn passie ligt in het visueel maken van verhalen en concepten met gebruik van production design. Dit doe ik vanuit twee disciplines namelijk door te werken in het art department en als beeldmaker.

Het werken in het art department inspireert en verveelt nooit.
Ik ben leergierig dus vind het fijn om de kneepjes van het vak te leren van production designers, art directors en prop makers.
Ik werk geregeld als assistent art, prop maker of setdresser om samen met een team een productie zo mooi mogelijk te maken. Heel af en toe neem ik ook de uitdaging aan om de production design of art direction op me te nemen.

CV
error: